Skip to main content

Fakulti Teknologi dan Kejuruteraan Elektrik

Faculty of Electrical Technology and Engineering

Selamat datang ke Fakulti Teknologi Elektrik dan Kejuruteraan, UTeM. Kami berjanji untuk menyediakan pendidikan berasaskan industri dalam Kejuruteraan Mekatronik & Teknologi Elektrik dan Kejuruteraan

Marilah kita bina perkara-perkara hebat bersama-sama

Komitmen individu terhadap usaha kolektif adalah pemangkin kejayaan pasukan dan organisasi

211

Employees

7

Undergraduate Programme

6

Postgraduate Programme

1800+

Students

4

Department

2

Campus

Kepada sesiapa yang mempertimbangkan untuk menyertai fakulti ini, saya katakan ini dengan keyakinan mutlak. Ini adalah perjalanan yang anda tidak akan menyesalinya. Fakulti Teknologi dan Kejuruteraan Elektrik bukan hanya tempat pendidikan. Ia adalah tempat inspirasi, kreativiti, dan transformasi. Ini adalah tempat di mana impian melayang dan di mana masa depan sedang dibina satu litar pada satu masa.

Izzul Ifkar

Saya boleh merangkumkan pengalaman saya di fakulti ini dengan mengatakan bahawa ini adalah perjalanan yang mengujakan kerana ia memunculkan minat saya dalam inovasi dan teknologi. Ia telah mencabar dan memuaskan untuk belajar Kejuruteraan Elektrik.

Syahmina

Perjalanan saya di FKE hampir mencapai bab terakhir dan saya sangat menghargai semua saat yang saya habiskan di sini. Saya bersemangat untuk belajar dan mengaplikasikan pengetahuan yang saya perolehi di FTKE dalam kerjaya masa depan saya.

Adlina